Kyskager

Limemousse kage

img_3441

Den her kage består af tykke vanillebunde med et lag limemousse imellem. Den er smurt op med limefrosting, overtrukket med marcipan og pyntet med flødeskum og en fondant blomst.

img_3452

Opskrift:

Bunde:

125g hvedemel

1 tsk bagepulver

170g sukker

1 tsk vanillesukker

3 æg

100g smeltet smør

Vend hvedemel og bagepulver sammen.

Smelt smørret ved lav varme.

Pisk sukker, vanillesukker og æg til en luftig æggesnaps.

Vend forsigtigt melblandingen og det smeltede smør i æggesnapsen. Husk at sigte melet.

Hæld i springform og bag i ca. 30-40 minutter ved 175 grader. Hold øje med kagen, bagetiden kan variere en del.

Afkøler helt, inden den deles i to bunde.

Limemousse:

4 dl fløde

2 dl cremefraiche

2 dl yoghurt naturel

125g sukker

2 tsk fintrevet limeskal

Saft af 4 lime

5 blade husblas

Udblød husblassen i koldt vand.

Pisk cremefraiche, yoghurt, sukker og limeskal, indtil sukkeret er opløst.

Pisk fløden.

Kram vandet fra husblassen og smelt det ved lav varme, sammen med limesaften.

Rør husblas/limesaft i yoghurtmassen.

Vend fløden i.

Stil den på køl til den er blevet fast, eller støb den i kagen med det samme. Jeg støber altid mine kager.

img_3446kopi

Smør op med smørcreme (opskrift her: http://cakenuts.dk/category/cupcakes/frosting-med-smoer/)

Overtræk med marcipan, og pynt med flødeskum.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyskager