Knækbrød

Abrikos cheesecake med krystaliseret chokolade

img_9381kopi

Den her cheesecake er rigtig lækker, om du er vild med abrikos eller ej, så fungerer det altså bare. Den her har en ekstra tyk kiksebund, hvis man ikke er til det, så kan man sagtens halvere mængden.

Jeg har pyntet med krystaliseret hvid chokolade, det er nemt at lave og smager helt forrygende.

img_9384kopi

Opskrift:

Bund:

400g knuste digestive kiks

200g smeltet smør

Vend kiks og smør sammen. Put bagepapir i bunden af en springform, og fordel kiksemassen i formen. Pres kiksemassen godt sammen, evt med bunden af et glas eller lignende.

Stil den på køl.

Abrikoslag:

5 blade husblas

500g abrikosgrød

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.

Varm grøden op i en gryde, dump husblassen i og rør godt rundt til husblassen er helt smeltet.

Lad den køle lidt ned, og fordel den over kiksebunden.

Stil den på køl.

Ostemasse:

5 blade husblas

400g friskost

85g flormelis

1/2 vanillestang (kornene)

2,5 dl fløde

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.

Pisk friskost, flormelis og vanille sammen.

Smelt husblas og pisk det i ostemassen.

Pisk fløden let og vend den forsigtigt i ostemassen.

Fordel ostemassen over abrikoslaget. Brug evt kageplast på kanterne.

Stil på køl til kagen er helt stivnet, gerne til dagen efter.

Jeg har pyntet med krystaliseret hvid chokolade, men den kan pyntes lige som du gerne vil have det.

Velbekomme!

img_9383kopi

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knækbrød