Burgerboller

Browniebund med hindbærmousse – glutenfri og mælkefri

img_8325kopi

Denne kage er super lækker, og så er den både glutenfri og mælkefri.

Browniebunden er saftig og med masser af smag af chokolade. Hindbærmoussen er let, og hindbærret giver den en både sød og frisk smag, der går rigtig godt i spænd med chokoladen i bunden.

Opskrift:

Browniebund:

56g mælkefri smør

110g vegansk mørk chokolade

165g sukker

1 tsk vanillesukker

2 æg

20g rismel

15g majsmel

10g kartoffelmel

1 knivspids salt

Smør og chokolade smeltes i en gryde ved lav varme. Hæld det i en røreskål.

Tilsæt sukker og vanille, og pisk.

Tilsæt æg og pisk.

Vend forsigtigt mel og salt i dejen.

Beklæd en springform med bagepapir i bunden, men ikke på siderne.

Hæld dejen i springformen og bag ved 180 grader i ca. 20 min. Hold øje med kagen, den skal hellere have bagt en smule for lidt end for meget.

Lad bunden køle af. Men tag den ikke ud af formen.

img_8326kopi

Hindbærmousse:

100-150g hindbær

3 blade husblas

75g sukker

4 past. æggeblommer

2 1/2 dl soyafløde (til piskning)

Udblød husblas i koldt vand i mindst 10 minutter.

Kog hindbær til pure, sigt kernerne fra.

Smelt husblas i hindbærpureen. Lad den køle lidt.

Pisk æggeblommer og sukker til en let og luftig æggesnaps.

Pisk fløden til skum.

Vend æggesnapsen i pureen, lidt af gangen.

Vend massen i flødeskummen.

Fordel moussen over browniebunden i springformen.

Stil den på køl til den blevet fast. Gerne til dagen efter.

Tag den forsigtigt ud af formen, og pynt som du kan lide det. Jeg brugte frisk frugt.

Velbekomme!

img_8327kopi

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Burgerboller