Juletræer af marengs

Vanillekranse

img_0447kopi

Jeg har efterhånden bagt vanillekranse i rigtig rigtig mange år. Jeg har afprøvet mange forskellige metoder og mange forskellige ingredienser. Men nu tror jeg efterhånden den er ved at være som den skal være.

Jeg har endnu ikke mødt en der ikke var vild med dem, og jeg bager hvert år 6 dobbelt portion for at have nok!

Jeg har tre forskellige slags vanille i, dog er de alle MG bourbon vanille.

Sukkeret er rørsukker, jeg synes det krydrer lidt bedre, og karamelliserer bunden bedre end alm. hvidt sukker.

Mine mandler kører jeg i min minihakker, med skallen på. Det giver en bedre sprødhed og så kan jeg godt lide det lidt rustikke look det giver småkagerne.

Og så bliver de sprøjtet ud med en stofsprøjtepose med en stjernetyl.

img_0163kopi

Opskrift:

Kornene fra 1/2 vanillestang

1/2 tsk vanillepulver

1 tsk vanillesukker

175g rørsukker

200g blødt smør

1 æg

75g mandler (hakket til mel)

250g hvedemel

Vanille, sukker og smør piskes helt let og luftigt.

Ægget piskes sammen og piskes forsigtigt i smørmassen.

Bland mandelmel og hvedemel godt sammen.

Rør melblandingen i smørmassen.

Put dejen i en stofsprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt dejen som kranse, på bageplader.

 Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter. Hold øje med dem, alle ovne er forskellige.

Kransene skal være let gyldne, og skal karamellisere en lille bitte smule i bunden.

Køler helt af på en bagerist.

Velbekomme!

img_0445kopi

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juletræer af marengs