Vanillecupcakes med ristede hasselnødder

Strawberry cheesecake glutenfri og mælkefri

img_9659kopi

Jeg har en niece der hverken tåler gluten eller mælk, men det betyder i min verden ikke at hun skal snydes for alle de lækre kager og søde sager jeg laver.

Det betyder derfor, at når jeg udvikler en ny opskrift, så laver jeg, for det meste, også en gluten og mælkefri udgave til min niece. På den måde spiser alle det samme når vi sætter os til bords.

Den her cheesecake er let og luftig, og smagen er som en “rigtig” strawberry cheesecake.

img_9970kopi

Opskrift:

Bund:

200g glutenfri digestive kiks

100g plantesmør

Knus kiksene, enten i en pose med en kagerulle, eller i en elektrisk hakker.

Smelt smørret ved lav varme, og rør de to ting sammen.

Beklæd bunden af en springform (ca. 20 cm i diameter) med bagepapir.

Hæld kiksemassen i formen, og pres den godt mod bunden. Brug bunden af et glas til at presse med.

Ostemasse:

3 blade husblas

170g vegansk friskost

40g flormelis

1/2 tsk vanillesukker

1 1/2 dl soyafløde (til piskning)

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Pisk ost, flormelis og vanillesukker til en ensartet masse.

Smelt husblassen og vend den forsigtigt i ostemassen. Start med at vende lidt af ostemassen i husblassen, inden resten vendes i ostemassen. På den måde bliver temperaturen på de to ting mere ensartet.

Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i ostemassen.

Fordel massen over bunden i springformen.

Put kagen på køl indtil ostemassen har sat sig og er blevet stiv.

Gele:

2,5 dl jordbærsaft

5 blade husblas

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Varm frugtsaften op (kog den evt af frossen frugt, lidt sukker og citronsaft)

Smelt husblassen i den varme frugtsaft. Lad blandingen køle lidt ned.

Hæld den meget forsigtigt over den stivnede kage, brug evt bagsiden af en ske, så strålen ikke rammer ostemassen så hårdt. Pga soyafløden og veganerosten, har ostemassen meget nemt ved at “løsne sig” og blande sig med geleen.

Sæt kagen tilbage på køl indtil geleen er stivnet.

Pynt den som du bedst kan lide.

Velbekomme!

img_9673kopi

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vanillecupcakes med ristede hasselnødder