Unicorncake gluten- og mælkefri

Stikkelsbærkage gluten- og mælkefri

kopiimg_0942

Vanille/marcipanbund med stikkelsbærkompot og brændt marengs.

Mine bedsteforældre havde stikkelsbær i haven i deres sommerhus, og hver sommer stod jeg troligt og plukkede de knapt modne stikkelsbær, fordi jeg simpelthen ikke kunne vente til de blev modne.

Derfor smager denne kage for mig af sol, sommer og glade barndomsminder. Den tager mig tilbage til en tid hvor det hele bare gik lidt langsommere, alting smagte af lidt mere og min bedstemor altid havde lækkerier klar.

 kopiimg_0950

Opskriften på vanille/marcipanbunden finder du lige her.

Jeg har lavet kagen i en 18 cm springform, derfor har jeg også kun brugt 1/2 opskrift på bunden.

Stikkelsbærkompot:

3 blade husblas

225 g stikkelsbær

Sukker efter smag

Vanille efter smag

Lidt vand

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Kog bærrene med lidt vand til de er møre, mos dem lidt med grydeskeen.

Smag din kompot til med sukker og vanille. Mængden du skal bruge kan variere en del, da nogle bær er meget søde og andre meget sure. Smag dig frem.

Smelt husblassen i den varme kompot.

Lad den køle lidt, og hæld den derefter over kagen der stadig er i springformen.

Stil kagen på køl indtil kompotten har sat sig.

kopiimg_0888

Ovenpå kagen har jeg tyllet rosetter af marengs.

Jeg brugte denne opskrift på marengs, blot uden at bage den.

Efter den var tyllet på, brændte jeg den med en gasbrænder. Har du ikke sådan en, kan du også bruge grillen i ovnen. Pas blot på at marengsen ikke brænder og bliver helt sort.

Pynt med sukkerkugler eller hvad du ellers har liggende.

Velbekomme!

kopiimg_0985

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Unicorncake gluten- og mælkefri