Stikkelsbærkage gluten- og mælkefri

Browniebund med chokolademousse og brændte vanillemandler

img_8169kopi

Kagen her består af en tung og saftig browniebund.

Ovenpå er den toppet med en let chokolademousse med kraftig chokoladesmag.

For at give den lidt struktur og sødme, har den fået et ordetligt drys vanillebrændte hakkede mandler på toppen.

img_8171kopi

Opskrift:

Browniebund:

175 g smør

175 g mørk chokolade

3 æg

1/2 vanillestang

250 g sukker

100 g hvedemel

1/2 tsk salt

Smelt smør og chokolade i en gryde ved lav varme.

Pisk æg, sukker og vanille til en luftig æggesnaps.

Pisk chokoladesmørret i æggesnapsen lidt af gangen.

Bland hvedemel og salt sammen.

Vend det forsigtigt i chokolademassen.

Hæld dejen i en springform, kun beklædt med bagepapir i bunden.

Bag kagen ved 175 grader i ca. 25 minutter.

Kagen skal være klæg indeni, og skal ikke bages tør.

Lad kagen afkøle helt i springformen.

Chokolademousse:

150 g mørk chokolade

60 g sukker

4 past. æggeblommer

2 1/2 dl fløde

Smelt chokoladen og lad den afkøle en smule.

Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps.

Pisk langsomt den smeltede og let afkølede chokolade i æggesnapsen.

Pisk fløden til en let skum.

Vend først lidt af flødeskummet i chokolademassen, og vend derefter hele chokolademassen i den piskede fløde.

Fordel moussen over browniebunden og stil den på køl nogle timer, til den har sat sig.

Vanillebrændte mandler:

200 g mandler

1 1/2 tsk vanillesukker

4 spsk sukker

1 1/2 spsk vand

Rør det hele sammen i en skål der tåler microovn.

Giv det 2 minutter i mikroovnen, tag det ud og rør rundt.

Giv det 2 minutter igen.

Tag skålen ud og fordel mandlerne på et stykke bagepapir.

Mandlerne er meget varme!

Lad mandlerne køle helt af.

Hak mandlerne groft og fordel dem over chokolademoussen.

img_0059kopi

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stikkelsbærkage gluten- og mælkefri