Browniebund med chokolademousse og brændte vanillemandler

Choux au craquelin

kopiimg_1324

Choux au craquelin er som sådan, blot en vandbakkelse med en simpel småkagedej på toppen.

Det betyder dog ikke at den ikke smager himmelsk. Den lækre vandbakkelse og den sprøde, søde krakelerede top gør denne kage super lækker.

Fyld dem med det du allerbedst kan lide. Jeg har fyldt disse med æblekompot og vaniljecreme.

I Danmark har vi noget der minder meget om den, kaldet marieboller. Den eneste forskel på de to kager,  er at marieboller laves  med en mørdej på toppen i stedet for en småkagedej.

kopiimg_1344

Vandbakkelser:

10 små/5 store

1 dl vand

1/2 dl mælk

70 g smør

1 tsk sukker

80 g hvedemel

2 æg

Bland vand, mælk, smør og sukker i en gryde, og bring det i kog.

Når det koger, piskes alt melet i på én gang. Fortsæt med at piske og koge et par minutter.

Tag dejen ud af gryden og lad den køle en smule i en skål.

Pisk med en håndmixer æggene i, et af gangen.

Pisk rigtig godt efter hvert æg.

Dejen sættes på en bageplade enten med skeer eller med en sprøjtepose.

kopiimg_1287

Småkagedej:

50 g blød smør

50 g hvedemel

50 g sukker

Evt. farve

Rør alle dele godt sammen.

Rul dejen tyndt ud imellem to stykker bagepapir.

Udstik cirkler der er ca. lige så store som vandbakkelserne.

Inden cirklerne løftes af papiret, så kom dejen i fryseren et par minutter. Dette gør det nemmere at få dem af papiret i et stykke.

kopiimg_1290

Samling:

Læg cirklerne på toppen af vandbakkelserne og giv dem et let pres.

Kagerne bages ved 165 grader i ca. 40 minutter.

Husk at ovnlågen ikke må åbnes før kagerne er færdige.

Velbekomme!

kopiimg_1300

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Browniebund med chokolademousse og brændte vanillemandler