Skiferie i Norge

Grove pølsebrød

img_2010kopi

En rigtig “hotter” skal, efter min mening, helst serveres i et groft brød.

Jeg er ikke den store fan af de helt lyse, små pølsebrød de fleste butikker sælger. Det er dog, for det meste, det brød der forbindes med en (hjemmelavet) hotdog hos de fleste danskere.

Ærgerligt hvis du spørger mig!

For hvorfor ikke lave sine pølsebrød selv? Det er super nemt og så smager de bare af meget meget mere. Disse er bløde og lækre, med en tynd sprød skorpe. Og så kan de laves på bare en time.

Opskriften giver 12 små pølsebrød, men hvis du er til de lidt større, kan du nøjes med at lave 6 store brød i stedet.

img_1979kopi

Opskrift:

25 g gær

2,5 dl lunken vand

1 æg

1/2 tsk salt

40 g sukker

100 g grahamsmel

Ca. 350 g hvedemel

50 g blød smør

Rør gæren ud i det lunkne vand og rør ægget i.

Rør salt og sukker i.

Tilsæt grahamsmelet og rør godt.

Tilsæt gradvist hvedemelet til dejen er blød, let klistret men let slipper hænderne.

Ælt dejen godt igennem.

Tilsæt det bløde smør i “klatter”, og ælt dejen til alt smørret er absorberet.

Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve lunt, i ca. en halv time.

Ælt dejen let igennem, del i 12 stykker og form dem til pølsebrød.

Brug to bageplader, 6 stk på hver, da de hæver en del under bagning.

Lad dem hæve lidt, inden de bages i ovnen.

Bag pølsebrøddene i ca. 12 minutter ved 200 grader.

Velbekomme!

img_2015kopi

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skiferie i Norge