Grove pølsebrød

Jordbærte

Jeg har haft fødselsdag, og derfor har jeg også haft gæster til kagebord og grill om aftenen.

Man skal huske at fejre sin fødselsdag, lige gyldigt hvor gammel man bliver, ihvertfald hvis du spørger mig 🙂 Og ja, jeg er nok ved at være i den kategori man kunne kalde “midtvejs”, men fødselsdag, det skal altså stadigt fejres.

Jeg lavede kagebord bestående af en nektarintærte, 2 jordbær/rabarber cheesecakes og denne lækre sommer søde jordbærtærte. Jordbærtærten og nektarintærten var begge både glutenfri og mælkefri.  De to cheesecakes var næsten identiske, den ene var helt “almindelig” og den anden var glutenfri og næsten også mælkefri. Opskrifterne på de andre kager skal også nok finde vej til bloggen på et senere tidspunkt.

Men dette handler om jordbærtærten, sød og lækker, med en bund af mazarin, et lag chokolade, en flødecreme og toppet med de lækreste og sødeste økologiske jordbær fra mit lokale pluk-selv sted.

Normalt er jordbærrene ikke klar til plukning til min fødselsdag, men pga det helt fantastiske sommervejr der kom tidligt i år, ja så kunne jeg altså få jordbær til min fødselsdag.

Jordbærtærten er let at gå til, den består af få “elementer”, der tilsammen giver den lækreste sommertærte.

Tærten er både glutenfri og mælkefri, men tåler du begge, bruger du selvfølgelig bare mælkeprodukter og hvedemel.

 

 

Mazarinbund:

200 g mælkefri smør

200 g sukker

200 g smuldret marcipan

3 æg

10 g kartoffelmel

40 g rismel

100-200 g chokolade til at smøre bunden med

Pisk smør og sukker luftigt.

Pisk marcipanen i.

Tilsæt æggene og pisk rigtig godt til det er en ensartet masse.

Vend melet i med en dejskraber.

Fordel i en springform, belagt med bagepapir i bunden.

Bages ved 160 grader i ca 30 minutter.

Bagetiden afhænger af størrelsen på din springform og hvordan din ovn varmer.

Når bunden er afkølet, smeltes chokoladen og pensles på bunden.

 

 

Vaniljecreme:

1 vaniljestang

50 g sukker

40 g majsstivelse

5 dl mandelmælk

2 bægre past. æggeblommer

Fjern kornene fra vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af sukkeret.

I en skål blander du vanilje, sukker og majsstivelse. Tilsæt 1 dl mandelmælk og æggeblommerne, og pisk det rigtig godt sammen.

I en gryde kommer du de sidste 4 dl mandelmælk og de tomme vaniljestænger.

Når mandelmælken koger, tilsætter du æggeblandingen og pisker kraftig i et halvt minuts tid indtil cremen tykner.

Kom cremen i en skål og lad den køle af i køleskabet. Cremen kan laves dagen forinden.

 

 

Flødecreme:

En portion vaniljecreme

2,5 dl soyafløde til piskning

Pisk vaniljecremen op, til den bliver blød og cremet.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Vend de to dele sammen til det er en ensartet flødecreme.

Fordel cremen på den afkølede og chokolade smurte mazarinbund.

 

 

Jordbær:

Jeg brugte ca et lille kilo jordbær til denne tærte.

Rens og skyl jordbærrene.

Del dem i halve.

Sæt jordbærrene på kagen med den skårne side opad. Start udefra og arbejd dig ind mod midten.

Jeg har pyntet kagen med lyserøde nelliker, men et drys hakkede pistacienødder eller et par mynteblade kan også sagtens bruges som pynt.

 

Velbekomme!

 

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove pølsebrød