Jordbærte

Jordbær-rabarber cheesecake

Den her cheesecake har jeg også lavet i en glutenfri og mælkefri version.

Jordbær-rabarber grøden er kogt af økologiske pluk-selv jordbær fra mit lokale jordbær sted. Og så er det selvfølgelig med rabarber fra min egen have.

 

Kiksebund:

200 g digestive kiks

100 g smør

Put kiksene i en pose og knus dem. Jeg plejer at bruge en kagerulle, det går ret hurtigt. Du kan også knuse kiksene i en blender eller foodprocessor.

Smelt smørret.

Vend kiks og smør sammen til det er en ensformig masse.

Put bagepapir i bunden af en springform og evt kageplast rundt i kanten.

Fordel kiksemassen i springformen og pres den flad og glat med bunden af et glas.

Stil den på køl.

Jordbær-rabarber grød:

300 g jordbær

200 g rabarber

150-200 g sukker

ca. 1 dl vand

5 blade husblas

Skyl og rens jordbærrene og rabarberne. Halver jordbærrene og skær rabarberne i stykker på 1-2 cm.

Put frugten i en gryde sammen med sukker og vand.

Lad det koge op og lad det derefter småkoge i ca. 15 minutter.

Hvis du ikke vil have stykker af frugt i din grød, så blend den lidt med en stavblender. Jeg plejer blot lige at blende de lidt store stykker, på den måde er der stadig lidt “bid” i grøden.

Sukker og vand mængden varierer en del afhængigt af din frugt. Smag dig frem med mængden af sukker. og tilsæt ekstra vand hvis du synes grøden er blevet for tyk.

Vil du gerne have ekstra smag til grøden, så tilsæt evt en vanillestang eller lidt stjerneanis.

Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 minutter og smelt den i den varme grød.

Lad grøden køle lidt inden den hældes over den kolde kiksebund.

Sæt kagen på køl igen.

Ostemasse:

5 blade husblas

400g friskost

85g flormelis

1/2 vanillestang (kornene)

2,5 dl fløde

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.

Pisk friskost, flormelis og vanille sammen.

Smelt husblas og pisk det i ostemassen.

Pisk fløden let og vend den forsigtigt i ostemassen.

Fordel ostemassen over den stivnede jordbær-rabarber grød.

Glat ostemassen ud.

Stil på køl til kagen er helt stivnet, gerne til dagen efter.

 

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbærte