Jordbær-rabarber cheesecake

Blåbær/lakridskage gluten- og mælkefri

Denne glutenfri og mælkefri kage, har en helt fantastisk sammensætning af vanille/marcipanbund, frisk blåbærkompot, sød og kraftig lakridssirup, toppet af med en luftig og brændt marengs.

Bunden er den samme som jeg bruger i min gluten- og mælkefri stikkelsbærkage, bunden er saftig og lækker, og har en dejlig smag af vanille og marcipan, så hvorfor ikke bruge den til flere forskellige  slags kage? Marengsen på toppen er også en genganger, og dette er den tredje kage på bloggen hvor jeg bruger netop den marengsopskrift.

 

 

Bund:

Opskriften på vanille/marcipanbunden finder du lige her.

Jeg har lavet kagen i en 18 cm springform, derfor har jeg også kun brugt 1/2 opskrift på bunden.

 

Blåbærkompot:

3 blade husblas

225 g blåbær

Sukker efter smag

Vanille efter smag

Lidt vand

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Kog bærrene med lidt vand til de er møre. Mos lidt af bærrene med grydeskeen.

Smag kompotten til med sukker og vanille.

Smelt husblassen i den varme kompot.

Lad den køle lidt af, før den hældes over kagen i springformen.

Stil kagen på køl indtil kompotten har sat sig.

 

Lakridssirup:

150 g sød lakrids

6 dl vand

1 spsk lakridspulver

2 blade husblas

Kom lakridsen og vandet i en gryde og bring det i kog.

Lad det småkoge indtil lakridserne er opløst, rør i det ofte.

Bliver den for tyk, så tilsæt lidt mere vand.

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Tilsæt lakridspulveret til siruppen og kog lidt længere.

Smelt husblassen i den varme sirup.

Lad den køle lidt af inden den hældes over den den kolde kompot.

Lad kagen med kompot og sirup køle helt af, inden den toppes med marengs.

Ovenpå kagen har jeg tyllet et mønster af marengs. Marengsen kan også blot smøres på med en kniv eller ske, hvis man ikke har poser og tyller.

Jeg brugte denne opskrift på marengs, men i stedet for at bage den, brændte jeg den med en gasbrænder. Har du ikke sådan en, kan du sagtens bruge grillen i ovnen. Men pas på at marengsen ikke brænder og bliver helt sort.

Pynt med sukkerkugler eller hvad du ellers har liggende af sukkerpynt.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbær-rabarber cheesecake